Arhivă

Autori și Cuvinte-cheie

Alte formate

„Diacronia” oferă interfețe variate pentru recoltarea metadatelor.

  • OAI-PMH v2.0

    OAI-PMH (Open Archives Initiative Protocol for Metadata Harvesting) este un mecanism care permite partajarea metadatelor către alți furnizori de servicii precum arhive digitale, Google Scholar, WorldCat, etc. Arhiva OAI a Revistei este pe deplin conformă standardelor OAI, și este public accesibilă prin intermediul link-ului de mai sus. Pentru mai multe informații a se vedea descrierea oficială a protocolului OAI-PMH.

  • Atom, RSS

    Fluxurile web permit ca utilizatorii să fie înștiințați în mod automat în momentul actualizării unor pagini web, prin intermediul unui agregator de știri. „Diacronia” procură fluxuri Atom și RSS, public accesibile prin intermediul linkurilor de mai sus, care vă vor înștiința despre articolele noi din Revistă imediat ce acestea sînt publicate online.

      

Conservarea digitală

Spre a se asigura că rămîne accesibilă viitoarelor generații de oameni de știință, cercetători, studenți și publicului larg, „Diacronia” este angajată în conservarea pe termen lung a conținutului ei digital. Conservarea pe termen lung este asigurată prin intermediul arhivelor digitale externe aparținînd următoarelor instituții:

  • Biblioteca Centrală a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu
  • Biblioteca Universității „Transilvania” din Brașov (dspace)