Baza de date „Diacronia” (BDD)
Titlu:

Anthroponyms in Gastronomic Terminology

Autor:
Publicația: Studii și cercetări de onomastică și lexicologie, IV (1-2), p. 298
p-ISSN:2065-7161
e-ISSN:2247-7330
Editura:Editura Sitech
Locul:Craiova
Anul:
Rezumat:
  • Anthroponyms represent an important source of names within the domain of gastronomic terms. Dish names and preparing procedures often originate in the proper names of cooks, confectioners, bartenders or famous people, from political leaders to painters and fairy-tale characters, all representative for international culture.
  • Les anthroponymes représentent une source importante de dénominations dans la terminologie culinaire. Les noms de divers repas et procédés de préparation ont souvent leur origine dans des noms propres, des cuisiniers, des pâtissiers, des barmans, mais aussi de diverses personnalités restées dans la culture internationale, des chefs d’État, des peintres et des personnages de contes.
Cuvinte-cheie:
  • anthroponym, gastronomy, terminology, meaning, spelling
  • anthroponyme, gastronomie, terminologie, sens, graphie
Limba: engleză
Linkuri:  

Citări la această publicație: 4

Referințe în această publicație: 0

Lista citărilor/referințelor nu cuprinde decît texte prezente în baza de date, nefiind deci exhaustivă.
Pentru trimiterea de texte, semnalarea oricăror greșeli, și eventualul refuz ca „Diacronia” să facă publice textele, vă rugăm să folosiți adresa de email [Please enable javascript to view.].

Prima pagină: