“Diacronia” bibliometric database (BDD)
Title:

Registrul culinar: variație textuală și particularități stilistice

Author:
Publication: Omul de cuvînt. In honorem Gheorghe Chivu, Section Prieteni și colaboratori, p. 341-365
ISBN:978-606-714-389-8
Editors:Adina Chirilă
Publisher:Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”
Place:Iași
Year:

Citations to this publication: 0

References in this publication: 21

3Antonia CiolacDin nou despre elementele lexicale franceze în cărţi de bucate româneşti (I)LR, LXIV (3), 381-3882015pdf
1Emanuela I. DimaModalităţi de adaptare a neologismelor în primele cărţi de bucate româneştiSCL, LXVI (1), 69-702015html
3Emanuela I. DimaTextul gastronomic românesc între dialectal și literar. Studiu de caz: Buna menajeră de Ecaterina (colonel) SteriadVariația, 2, 1872015pdf
2Mariana NețOn the Names of Colours in Romanian CookbooksStudia UBB, LX (4), 872015
3Emanuela I. DimaArhaisme lexicale şi fonomorfologice în primele cărţi româneşti de bucateDiacronie–sincronie, I, 2632014pdf
3Mariana NețVocabularul gastronomic românesc: recuperări semantice şi lexicaleCoteanu, 313-3242014pdf
4Ioan MilicăNoțiuni de stilisticăVasiliana ’982014
17Sorin GuiaDialectologie română
Studii și corpus de texte
Vasiliana ’982014
3Gheorghe ChivuCărţile de bucate, un izvor lexicografic insuficient exploatatLR, LXI (3), 304-3112012pdf
html
5Petronela SavinDe gustibus disputandum
Frazeologia românească privitoare la alimentaţia omului
Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”2012html
9Petronela SavinUniversul din lingură
Despre terminologia alimentară românească
Institutul European2012
6Florica DimitrescuDin semantica elementelor lexicale gastronomice de origine italiană în româna actualăDR, s.n., XIV (2), 107-1272009pdf
html
12Rodica Zafiu«Tu» generic în limba română actualăAspecte, II2003pdf
html
1Gheorghe ChivuEste Cartea de bucate un manuscris brâncovenesc?LR, L (1-2), 332001
72Gheorghe ChivuLimba română de la primele texte până la sfârșitul secolului al XVIII-leaEditura Univers Enciclopedic2000
7Mariana NețCărțile de bucate românești
Un studiu de mentalități
Editura Academiei1998
2Mariana NețPentru o pragmatică a discursului gastronomicSCL, XLV (1-2), 631994
78Gabriel ȘtrempelCatalogul manuscriselor românești
Vol. I–IV
Editura Științifică și Enciclopedică1978, 1983, 1987, 1992
69Tudor VianuStudii de stilisticăEditura Didactică și Pedagogică1968
107N. A. UrsuFormarea terminologiei ştiinţifice româneştiEditura Științifică1962
87Ioan Bianu, Nerva Hodoș, Dan SimionescuBibliografia românească veche (BRV)
I. 1508–1716; II. 1716–1808; III. 1809–1830; IV. Adăogiri și îndreptări
Atelierele Grafice „Socec & Co.”; Tipo Moldova1903, 1910, 1912–1936, 1944; 2012

The citations/references list is based on indexed publications only, and may therefore be incomplete.
For any and all inquiries related to the database, please contact us at [Please enable javascript to view.].

Preview: